Image and video hosting by TinyPic
Kontakt        Meg og mine        Følg meg på Bloglovin        Spørsmål        Sponsor

Mat og oppskrifter

Oppskrift: Oreokake

Du trenger:

♥ 4 pakker oreokjeks
♥ 100 g smeltet smør
♥ 1 pakke Philadelphia
♥ 2,5 dl melis
♥ 3,5 dl kremfløte
♥ 3 ss sukker
♥ 1 pakke sjokolademousse fra Toro
♥ 3 dl melk til sjokolademousse
♥ Sjokoladesaus til topping

Fremgangsmåte:

1. Smelt smøret

2. Del opp en av oreopakkene i mindre biter og sett det til side

3. Putt to av kjekspakkene i en pose og smuldre dem opp i så små biter du klarer

4. Bland smøret sammen med oreosmulene


5. Trykk ut smør-/kjeksblandingen i en kakeform

6. Miks kremosten og melis med en elektrisk visp til du får en kremet konsistens


7. Pisk kremfløten og sukkeret i en ny bolle

8. Bland halvparten av kremfløten med osteblandingen, og smør det utover kakebunnen

9. Strø over halvparten av de oppdelte oreokjeksene du har satt til side, og la det stå 30 minutter i kjøleskap

10. Bland sjokolademoussen i henhold til pakken, og tilsett resten av de oppdelte oreokjeksene. Hell det over i formen.

11. La kaken stå i kjøleskapet i 60 minutter mens du smaker litt på den deilige sjokoladekremen ;-)

12. Smør resten av kremen utover kaken

13. Knus kjeksene fra den siste kjekspakken, strø det over kaken og pynt med sjokoladesaus til slutt. VOILA!
Oppskrift: Vanilje cupcakes med frosting

I dag har jeg, mine søte søstre og to venninner av dem bakt cupcakes! Jeg tenkte jeg skulle dele både oppskrift og resultat med dere :-) Oppskriften er hentet fra passionforbaking.com.Grunnoppskrift til cupcakes:

 • 3 dl sukker
 • 200 gram smø(romptemperert)
 • 4 egg
 • 5 dl mel
 • 1,5 ts. bakepulver
 • 3 dl kremfløte)
 • 2 ss. vanilje extract eller vaniljefrø

Fremgangsmåte:

1. Bland mykt smør, sukker og vanilje sammen til det blir en fluffy røre
2. Tilsett ETT egg og miks i ett minutt
3. Tilsett de andre eggene, ett egg av gangen, miks et minutt mellom hvert egg.
4. Miks så videre i fem minutter slik at røra blir skikkelig fluffy.
5. Bland mel og bakepulver sammen i en annen bolle. Vær nøye, bland det godt sammen
6. Sikt melblandingen oppi røra med en sil
7. Tilsett kremfløten
8. Fyll røra i cupcakesformer, ca halvfulle. Det beste er å bruke et cupcakesbrett, da sklir ikke formene utover. Om du ikke har dette bør du kjøpe muffinsformer i litt stivere papir.

Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.Frosting:

 • 300 g  Philadelphia ost (romtemperert)
 • 60 g smør (romtemperert)
 • 1 ts. vanilje ekstrakt
 • 400-450 g melis
 • Ha litt melis tilgjengelig om ikke frostingen blir stiv nok

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen smør og philadelfiaost
2. Tilsett melis og miks videre
3. Hell i vaniljeestrakt. Om du brukes vanlig essens bør du helle opp i litt ekstra, den har ikke like sterk smak.
4. Om ønskelig kan du smake til frostingen med det du vil: knuste oreokjeks, syltetøy osv. Vår var kun med vaniljesmak, og ble kjempegod!

PS! Frostingen vår ble ganske myk, så vi måtte tilsette en del mel.

Girly cupcakes


Macho cupcakes
Study break'en er over, og jeg må desverrereturnere til dette:
HA EN FORTSATT FIN DAG! Og lykke til til dere som vil prøve dere på cupcakes-oppskriften :-)


KONKURRANSE!!! Vinn klær fra armerogben.no :-)

 

Produkttest: Whirlpool MAX mikrobølgeovn

Som noen av dere kanskje har fått med dere har jeg den siste tiden testet en ny mikrobølgeovn for Whirlpool. I tillegg til å teste den skal alle bloggerene som deltar konkurrere mot hverandre i å lage den beste mikrooppskriften. Jeg har hatt så sinnsykt mye på tapeten i det siste, og kombinert med en feilende kreativitet har det blitt dårlig med fancy oppskrifter fra min side. Men i morgen er testperioden over, og det er seg hør og bør at jeg setter opp en litt ordentlig produkttest!

 


Utseende:
MAX er utrolig lekker. Den lekreste mikrobølgeovnen jeg har sett noensinne, tør jeg påstå. Det gjør liksom ingenting at den står midt i mitt (veldig lille) kjøkken. Den har en rund og myk form, og den er ganske liten. Men det som er vitkig å huske på er at på grunn av den runde fasongen er tallerkenen inni akkurat tilpasset romstørrelsen. Det vil si at innvendig har den like god plass som en større ovn.

Den jeg har er helt sort, men den finnes for tiden også i hvit. Jeg mener å huske at Whirlpool-gutta nevnte noe om at den snart ville komme i børstet stål også.

Brukervennlighet:
Jeg klønet litt i begynnelsen, men med god hjelp fra en enkel bruksansvisning har jeg nå lært meg hvilke knapper som gjør hva. Den er lett å forstå, men det lønner seg å bruke litt tid på bruksanvisningen og tips-boka. Hvis ikke kan du lett gå glipp av mange gode funksjoner!

Det var da enda godt jeg ble bedt om å fjerne all isoporen .. hvis ikke hadde det blitt dårlig med matlaging...


Oppvarming:
Jeg har brukt ovnen til å varme to ting: smør og melk. Smør smelter den veldig effektivt, i allefall raskere enn den lille popcorn-mikroen jeg hadde før! MEN på flaskevarming får den desverre en liten minus fra min side. Ovnen er nemlig lavere enn den forrige jeg hadde, og de tåteflaskene jeg har til Emiliano passer derfor ikke inn. For dere som bruker Avent-flasker f.eks. er det ikke noe problem, men for meg som har sånne billige Bambino-flasker gikk det desverre ikke.

Tining:
Her får MAX full pott. Jeg har tint kjøttdeig flere ganger, og den blir tint jevnt over hele. I "vanlig" mikro er jeg vant til at om man prøver å tine noe blir det kokt noen steder og forblir frosset andre steder. Så det er veldig postivit! Jeg er sikkert ikke alene om å tenke: "Oj, klokken er halv 5...glemte å tenke på middag i dag..aha, kjøttdeig i fryseren!"

Dampkoking:
Med fare for å skryte i overkant mye - dette er en av de beste oppfinnelsen jeg har hatt på kjøkkenet mitt ever! Jeg som hater å koke poteter og grønnsaker har endelig funnet en lettvint måte å gjøre det på. Lettvint betyr ofte dårlig, men disse dampkokte grønnsakene blir helt fantastisk gode. HER kan du lese om Anette Marie sin brokkoliopplevelse. Lite smart av meg å linke til en konkurrent, kanskje, hihi..men hun beskriver det så godt :-)

Samtidig som man koker grønnsakene kan man også koke for eksempel laksefilet. Det har blitt en hit her i huset. Laksefilet på en seng av damkokte wok-grønnsaker - om man skal være pen på det :-) hihiGrilling:
Ovnen har en crisp-funksjon som fungerer som en grill. Det følger med en slags stekepanne. Når man bruker crispfunksjonen blir tenne pannen 200 grader slik at det du lager blir grillet både over og under! Jeg har brukt denne funksjonen til å grille fisk og til å steke bacon blant annet. Fordi ovnen bruker et slags 3D-system for varmebølgene blir det du steker jevnt grillet.

Baking:
Ja, det er helt sant. Man kan bake i MAX! Da bruker man crisp-funksjonen. Vi fikk til og med en lite kakeform som er perfekt til for eksempel eplekake. Jeg har prøvd å lage sjokolademuffins, og det gikk fint til å være laget i mikro. De bør spises ganske raskt, hvis ikke blir de litt "svampete". Når det kommer til baking er det nok ingenting som kan måle seg med en ordentlig ovn. Men om svigermor plutselig står på døra så kan en eplekake laget i MAX på null-komma-niks fort gi deg noen ekstra stjerner i boka :-)

Lyd:
BRA

Rengjøring:
Ovnen er lett å rengjøre innvendig, og alle panner og beholdere som følger med er kjempelette å vaske.

TOTALVURDERING:
Jeg er utrolig fornøyd med MAX mikrobølgeovn. Whirlpool har kommet opp med et produkt som passer meg midt i blinken. Den er en stor hjelp på kjøkkenet, og særlig er jeg fornøyd med dampkokingen. Den gjør middagslagingen ti hakk lettere, og jeg kan med hånden på hjertet anbefale den til andre småbarnsforeldre og travle studenter som skulle ønske at døgnet hadde noen timer ekstra. Ovnen koster rundt 1600 kr, noe som er mer enn mange mikrobølgeovner på markedet. Men det er viktig å huske på hva man får for pengene. Kjøper man en til noen hundrelapper får man en ovn som kan smelte smør og poppe popcorn. Med MAX har man et utrolig kjøkkenverktøy som kan forenkle de fleste matlagingsstunder. Det beste er kanskje at man slipper å vente på en ovn som aldri blir varm og vann som aldri koker! :-) Jeg har kun ett trekk og det er at min høye tåteflasker ikke passer inn - men det er så lite problem for folk flest at jeg velger å gå MAX karakteren....
 

 

What not to put in a microwave

For noen uker siden ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å teste en av de nyeste mikrobølgeovnene til Whirlpool. Jeg ble veldig glad for å bli spurt og takket selvfølgelig ja til det!

Men det er ikke bare en vanlig test, det her. Det er en konkurranse mellom 12 bloggere. Vi får alle utdelt hver vår mikrobølgeovn, og den som presenterer den beste matoppskriften i løpet av den neste måneden vinner en middag på Bagatelle. Iiiiik - liker å tro at jeg kan lage mat...men i mikrobølgeovn?!

http://www.pure-el.no/users/korvno_mystore_no/images/1054_Whirlpool_Whirlpool_MAX34_Sort_1.jpg

Jeg er sikkert ikke alene om å tro at en mikrobølgeovn kun duger til å smelte smør og poppe popcorn? Nå skal det sies at MAX ikke er noen hvilken som helst duppedings. Jeg var på et møte med Whirlpool forrige uke, og jeg fikk servert alt fra dampkokte grønnsaker og laks til eplekake.
Jeg gleder meg til MAX blir levert på døren slik at jeg kan fylle den med masse god mat i tiden fremover. Mens jeg venter kan jeg pugge listen over ting man absolutt ikke bør putte i mikrobølgeovnen.

1. Glassss...sssmelt...

2. Egg..splosjon..


3. Sure barn...eller blide barn...eller, la oss bare si barn generelt..


4. Lyspære, tennisball, CD-plate og egg samtidig...kanskje hver for seg?


5. Katter..eller andre husdyr


6. Hunder..med mindre du er ekstremt glad i hot god ..*drrrrdsjjj'


7. Metall ..la oss bare si det slik at han smilte nok ikke like mye noen sekunder senere

Hvis noen har noen ideer til supre mikrobølgeoppskrifter så syng ut! (Fint om de ikke inneholder noen av "ingrediensene" over)  :-)

Har du noen gang puttet noe i mikrobølgeovnen - og angret etterpå? :-)

 

Cupcakes-event med Manuela fra Passionforbaking.com

Forrige torsdag var jeg så heldig at jeg var en av syv bloggere som var invitert til en event på Bølgen og Moi i Nydalen. I sammenheng med lansering av kakepynt fra Dr.Oetker, skulle Manuela fra Passionforbaking.com kurse oss i kakepynting.

Jeg har fulgt bloggen til Manuela siden i fjor sommer, og hun slutter aldri å overraske med alle de flotte kunstverkene sine. Derfor var det selvfølgelig stor stas å bli kurset av henne! Det er så gøy å se noen som brenner så mye for det de driver med.

Lokalet var fyllt med utallige typer kakepynt, flotte cupcakes, deilig fingermat og sprudlende vannManuela viser oss hvordan man lager "roser"

Vi fikk hver vår kake som vi kunne dekorere som vi ville. Inspirert av denne morsdagsbuketten ville jeg prøve det samme. Dette er en kake som omtrent tok pusten fra meg da jeg så den på bloggen til Manuela. Min ble langt i fra like bra, men til å være min aller første date med sprøyteposen så er jeg ganske fornøyd!

Hva sier du - er kaken min godkjent? :-)


Vi fikk også demonstrert hvordan man kunne pynte cupcakes, og vi lærte at med hjelp av litt rosa farge og perler blir det som oftest bra!

Men selv etter noen timers kurs ser man stor forskjell på Manuela sine ...

...og mine cupcakes. Haha


Visste du at Manuela ikke selger noe av det hun lager? Hun gir bort alt. Til familie, venner og bekjente, til kafèer for hjemløse ++. Jeg blir så glad og inspirert når jeg møter så snille mennesker. Det får meg til å ville gjøre det lille ekstra for å glede folk rundt meg, jeg også. Så det spørs om omgangskretsen min skal få nyte litt ekstra godt av mine bakeforsøk i fremtiden! hihi :-) Og jeg lover å legge ut bilder av både suksesser og katastrofer!
Alt i alt var det en kjempeflott opplevelse, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å være med! Jeg er veldig inspirert på bakefronten, og ettersom vi fikk med en goodiebag stappfull av alt vi trenger for å pynte har jeg ingen unnskyldning for ikke å diske opp med cupcakes og andre søtsaker i tiden fremover. Jeg anbefaler alle å titte innom Passionforbaking.com. Der vil dere garantert finne massevis av inspirasjon til alt fra frokostmat til bryllupskaker. Advarsel: Titting på denne bloggen etterfølges ofte av sulten mage og vann i munnen!

Hva synes du om søtsakene våres?

 


 

Jeg deltar i en konkurranse på Svenngården. Det er en blogg som skrives av Amalie som jeg kjente da jeg var yngre. Hun er helt sinnsyk når det kommer til interiør, og nå lodder hun ut to flotte premier som jeg har veeeldig lyst på. Om du også vil være med i konkurransen hennes, så kan du trykke her! :-)

 


 

VERDENS MEST LETTVINTE PIZZA?

Jonathan har jobbet på pizzabakeri i sine yngre dager og har mer enn en gang skrytt av pizzaferdighetene sine. Hans siste "mesterverk" var så godt og så lettvint at det fortjener et eget innlegg. Den får neppe noen plass på listen over verdens sunneste middager, men god helgemat er det i allefall :-)

"Pizza de mil ojas" er spansk for "tusen lags pizza". Navnet har den fått fordi bunnen er laget av butterdeig som når den stekes ser ut som flere lag med tynne pizzabunner. Butterdeigen kan du finne i frysedisken, ferdig oppdelt i passe store rektangler. Det er så genialt - da kan alle få lage sin egen favorittpizza med det de vil av fyll på.Her i huset har vi f.eks en som helst vil ha bunn med bare mais på, og en annen som absolutt ikke vil ha mais.. så var det problemet løst :-) Dessuten...God helgemiddag på 15 minutter er vel ikke å forakte?! :-)

Du trenger:
Butterdeig
Pizzasaus (jeg bruker alltid Peppes Pizzasaus, den er så GOD!)
Alt du vil ha på pizzaen. Jeg brukte: Ost, rødløk, skinke og champignon.

Fremgangsmåte:

1. Skill butterdeigplatene fra hverandre og la dem tine. Når de har tint kan du kjevle dem litt ut så de blir litt større(ikke et must).

2. Smør pizzasaus på og topp pizzaen med favorittfyllet ditt!

3. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter.

4. Server gjerne pizzaen med ruccola og rømmedressing oppå - himmelsk godt!

VOILA!!! ENJOY:-)

Dagens oppskrift: Kylling/scampi med asiatisk vri

Jeg tenkte jeg skulle dele en egenkomponert oppskrift med dere. Den ble til forrige fredag da jeg skulle lage middag til familien + mamma og lillesøster Emilie. Jeg hadde kyllinglår og scampi i kjøleskapet, og fordi jeg hadde lyst på noe litt eksotisk ble det middag med en asiatisk vri.

Siden jeg både lagde scampi og kylling - så deler jeg det opp i to oppskrifter :-) Begge rettene ble servert med ris.

Oppskrift 1: KYLLINGLÅR I CURRYSAUS

Ingredienser:

Kyllinglår/kyllingfileter
Red curry paste
1 boks kokosmelk (jeg brukte 'light')
Karrikrydder

Fremgangsmåte:

1. Krydre kyllingen med karrikrydder og sett dem i ovnen. Ca. 180 grader. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen - jeg stekte i en time(fra frossen tilstand)
2. Bland 4 ss curry paste med kokosmelken - kok opp.
3. Når det gjenstår 15 minutter av steketiden: hell currysausen over kyllingen. Susen gir god smak på kyllingen, og kan brukes som saus over risen også.
4. Om ønskelig kan du tilsette noen grønnsaker. Jeg brukte løk og paprika (har ikke bilde av det)


Oppskrift 2: SCAMPI OG VANNKASTANJER I LEMONGRASS-MARINADE

Ingredienser:

Scampi (jeg brukte stekt scampi uten skall)
Wok sauce Lemongrass (jeg brukte den som marinade)
Vannkastanjer
Chilikrydder
Sesamfrø
Frisk koriander

Fremgangsmåte:

1. La scampien ligge i marinaden i 10-15 minutter
2. Skjær opp vannkastanjer og bland sammen med scampien.
2. Krydre med chilifrø
3. Stek scampien i noen minutter. Pass på å ikke steke for mye av gangen, da blir de kokt i stedet for stekt. Om du bruker stekte scampi slik som jeg, skal de kun varmes!
4. Ta scampiene av plata og hell dem i en bolle med sesamfrø.
5. Legg scampiene på et serveringsfat og strø opphakket, frisk koriander på.
VOILA!! ENJOY :-)

Oppskrift: Lyse cookies

Mitt resultat på denne oppskriften :-)

Jeg har funnet en kjempegod oppskrift på lyse cookies på Passion 4 Baking. Måå dele den med dere:-) Jeg har laget disse èn gang, og det var første gang jeg lagde cookies - og de ble kjempegode! Så her kommer oppskriften jeg har stjålet fra Passion 4 Baking:

Du trenger:

·       185 g  Mel

·        3/4 ts. Bakepulver

·       ½ ts. Natron

·         ½ ts. salt

·       180 g Smør (Romtemp)

·        170 g Brunt sukker

·        75 g Sukker

·        1 ss. Vanilje essens

·         1 stort egg

·         200 g Melke sjokolade

·        75 g Revet kokos

·        100 g Valnøtter

 

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle

2. Rør smør, brunt sukker, vanlig sukker  og vaniljesukker mykt

3.  Tilsett egget og miks videre

4. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Miks videre i 2 minutter

5. Vend i valnøtter, sjokolade biter og kokos. Deigen skal være klissete.

7. Tilsett vaniljeessens

8. Ta en iskrem scoop (cirka 1 ss) og klikk deigen på en bake platen med bake papir.

9. Stekes i 8-11 minutter på 180 grader.

Bildet er lånt fra Passion4Baking

"No har me juksa litt"

Da jeg skulle laste opp dagens bilder så jeg at de stort sett dreide seg om mat, haha. Så dette blir et innlegg om mat! Dagen begynte med en ny type SKYR - og den var kjempegod! Mye bedre enn de andre smakene. Så den skal jeg definitivt kjøpe oftere, bare synd de er så dyre :-/Vi jentene på skolen har avtalt at en gang i måneden skal vi ha en litt ekstra god lunsj, og da skal det gå på rundgang hvem som skal ta med noe nammis. Jeg var først ut og tok med brownies i dag. Det ble mildt sagt suksess! Det var mange som ville smake, så vi ble plutselig veldig populære, hehe. Denne topper nok lista over det beste(og mest usunne) jeg har spist i dag:-)


Oppskrift kan du finne her!

Middagen i dag var supeduper lettvindt. Var så sliten etter en lang dag på skolen, og på grunn av kø rakk jeg såvidt barnehagen før den stengte. Jonathan jobber sent i dag, så da var det greit å lage noe som ikke tar så lang tid. Da ble det fullkornspasta med svinekjøttdeig, "hjemmelaget" tomatsaus og salat. Hjemmelaget i gåseøyne fordi det var kun tomatpurè blandet med alt mulig rart; løk, champignon, oregano, melk, vann. Ingen oppskrift som har gått i arv over generasjoner, med andre ord! Men godt ble det:-)


Middag som falt i smak både hos store og små


Hva er det beste du har spist i dag? :-)


Oppskrift: Pico de Gallo

Pico de gallo betyr "hane-nebb"  og er en meksikansk salsa. Salsa betyr rett og slett saus, men Pico de gallo er mer en finhakket blanding enn en tradisjonell saus. Den er veldig smakrik og er et "må ha"-tilbehør til meksikansk mat! Her i huset brukes den også som tilbehør til mye annet, for eksempel grillmat.

http://onestopcook.files.wordpress.com/2008/06/pico-de-gallo.jpg
I love it!!

Du trenger:

5 tomater
1 rødløk
1 håndfull neve fersk koriander
Chili, fortrinnsvis jalapeño (kan sløyfes)
1 lime
Salt


Fremgangsmåte:


1. Skjær hver tomat i fire deler og fjern litt av innmaten/kjernen. Da blir ikke Picoen så flytende.
2. Finhakk det som er igjen av tomatene.

 3. Finhakk så mye chili du ønsker, og bland godt med tomatene.

4. Skjær rødløk i små biter og bland i.5. Finhakk en god bunt med fersk koriander.

 6. Tilsett saften fra en lime

lime squeeze by travismanley.


7. Tilsett litt salt.

 

 

 Utrolig godt!VOILA! Enjoy :-)


 

Ukens oppskrift: Deilig, forfriskende gazpacho

Gazpacho er en kald, tomatbasert, rå grønnsakssuppe. Den stammer fra Andalucia-regionen i Spania. Den serveres stort sett om sommeren fordi den er veldig forfriskende.Den er full av vitaminer og overraskende lett og lage! Den kan lages på mange forskjellige måter, og det finnes uendelig mange variasjoner av denne retten. Den kan serveres både som forrett og hovedrett. Oppskriften under er fra pappas  - han er kjempeflink til å lage mat! :-)


Suppa som pappa serverte i dag - deilig!

Du trenger:


Til selve suppa:
3 dl tomatjuice
4 mellomstore tomater
1/2 agurk
1 løk
1 paprika
2-3 ss olivenolje
1/2-1 chili, etter ønske
2-3 fedd hvitløk
Litt havsalt
Litt nykvernet pepper
Litt vann


Tilbehør:
Agurk
Tomat
Løk
Paprika (gjerne i ulike farger)

Krutonger

Fremgangsmåte:
1. Mos alt som skal i suppa i en blender. Tilsett chili, salt og pepper etter smak. Spe på med vann til den får en fin konsistens. Den skal ikke være veldig flytende!
2. Sett suppa i kjøleskapet så den blir riktig kald.
3. Finhakk agurk, tomat, løk og paprika og legg det i hver sin skål. Da kan gjestene selv bestemme hva og hvor mye til vil ha oppi suppa si.

4. Server også en skål med krutonger ved siden av.

Serveringstips: Server gazpachoen i glass og sett en selleristang oppi for å pynte. (Kan selvfølgelig også spises) Dette kan du servere som en stående "drink" til gjestene mens de venter på hovedretten!


VOILA - ENJOY!!!


Hvilket godteri savner du? Her er noen klassikere!!

Jeg savner Shio-brusen så utrolig mye. Tenker OFTE på den! Sikker på den hadde solgt bra om de hadde gitt den en sjanse :-) Og bugg selges igjen, men det er ikke det samme ... Soho likte jeg aldri, men vet at mange savner den.
Disneysjokoladen ... ah, husker at det gikk sport i å prøve å spise så mye man kunne av den brune sjokoladen og tilslutt sitte igjen med en liten hvit sjokoladefigur. Tusenfryd-drops - savner dere!!!Iskart fra 1990.

Dere mååå gå inn her og se på alle Diplom-is iskartene !! Lover at det vekker gamle minner, og at du finner mange du hadde glemt! Jeg hadde helt glemt den runde tyggis-isen, men når jeg ser den nå så husker jeg enda smaken! Og Spinn...og Plattfot...nam:P

Noe du savner???? :-)


Sunt snacks - for godt til å være sant?


Favorittfrokosten min for tiden er brødskive med jordbær og søtningsmiddel - yummi!! :-)

Som en erstatning for sukker bruker jeg CanderellJordbær er kjempesunt! De er kalorifattige, men likevel proppfulle av næringsstoffer: masse c-vitamin, noe a-vitamin, folat, fosfor, jern, kalium og kalsium. I tillegg er den full av fenoler, en antioksidant-bombe! Med andre ord en super start på dagen :-)

Jeg bruker også jordbær som "snacks" på kveldene. Sunt, men godt - og sant! :-)


På sofaen i går kveld :-) Søren, savner speilrefleksen!!Er du like glad i jordbær som meg? :-)


 

Oppskrift: Lettvint og GOD middag

Tenkte jeg skulle dele med dere en oppskrift jeg fant på nettet i fjor. Den er kjempegod og superlettvint! Passer både for kjærestepar, storfamilier og studenter :-)Du trenger:

Poteter
Skinke
Bacon
Løk
Mais
Evt. sjampinjonger, tomater eller det du måtte ønske av "fyll"
Smøreost med den smaken du vil
Creme fraiche/fløte
Ost til gratinering
 

Fremgangsmåte

1. Skjær opp så mange poteter du trenger for å dekke bunnen av en ildfast form
2. Stek skinke, bacon, løk, mais eller andre ting du vil bruke i stekepanna
3. Hell fyllet over potetene
4. Bland en saus av creme fraice/fløte og smøreost. Bruk de restene du har i kjøleskapet! Evt. spe med melk.
5. Hell sausen over formen
6. La det stå på 200 grader i ovnene i 30-45 minutter. På slutten av steketiden kan du ha på osten. De siste minuttene kan du skru på grill-funksjon på ovnen så blir osten skikkelig gratinert :-)

VOILA!! ENJOY :-)

Oppskrift: MARTINES FRISTELSE - med bilder!

Her kommer den deilige dessert-oppskriften jeg har lovet dere:

MARTINES FRISTELSEDu trenger:
2 stk kiwi
3 stk mandarin
1 pk tinte/ friske jordbær
1 pk frosne  jordbær
1 pk frosne blåbær
6 stk kokosboller
2 pk m pikekyss/marengs ( skal knuses i små biter)
1/4 kartong m kremfløte (piskes)
1 ts vaniljesukker
mørk sjokoladeFremgangsmåte:

1. Pisk kremen med vaniljesukker
2. Tøm de knuste pikekyssene i kremen


3. Hell dette i en paiform
4. Fordel kokosbollene oppå kremen (moste)
5. Del opp den friske frukten og fordel utover.
6. Smelt sjokoladen i vannbad.
7. Fordel de frosne bærene på kaken.
8. Bruk en gaffel når du pynter med den smelta sjokoladen, da blir det tynnere og finere striper.
9. Sett kaken i fryseren. Ta den opp ca. to timer før servering.

Denne desserten er ALLTID en suksess. Alltid noen som spør om oppskriften.


Voila! ENJOY !! :-)

BILDEBONANZA: Kaker

Her er noen bilder av kaker jeg har laget:


Denne var til en venninne som ble 28 :-)
Bløtkake med trekk av marshmellowsfondant
Babyshower - marsipankake


Sjokoladekake med mmf-trekk


Glutenfri marsipankake


Vanlig marsipankake


Sjokoladefondant med glasur og hakket "Walters mandler"
Bløtkake med mmf - til Emilianos bursdag

Liker du å lage kaker? :-)

Ukens oppskrift #1: HOME MADE BROWNIES

Så igjennom arkivet mitt og så at jeg glemte oppskrift forrige uke :O SÅÅ i morgen skal jeg vise dere en superduper dessert som jeg kaller Martines fristelse. Den er skikkelig yummy, så stay tuned!

Men her kommer ukens oppskrift:

BROWNIES

Du trenger:
4 egg
6 dl sukker
9 dl mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao
300 gr. smelta smør

Til glasur:
4 kopper melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Litt melk

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. (Det tar ca. 5 min med miksmaster. Røren skal bli så tykk at du kan "skrive" en S oppå med røren)


En perfekt eggedosis.3. Bland alt det tørre i en egen bolle.


Bland det tørre før du blander det med eggedosisen4. Ha det tørre og smeltet smør vekselsvis oppi eggedosisen. Bruk en vanlig visp, ikke elektrisk.
5. Ikke fortvil over at røren blir veldig seig - den skal være sånn!
6. Hell røren i en smurt langpanne. (om du bruker en liten rund form er denne røren nok til 2 kaker!)
7. Stek kaken i 10-15 min avhengig av hvor bløt du vil ha den. Steker du den for lenge blir den som en vanlig sjokoladekake, og det er absolutt ikke like godt som brownies! :-)
8. Bland ingrediensene til glasuren sammen. Smør den på når kaka er avkjølt. Du kan evt pynte med strøssel, nonstop e.l.

VOILA! ENJOY! :-)

(Bildene er hentet fra Google. Klarer plutselig ikke å overføre bilder fra kamera til PC. Sorry!)

Er du en kakemoms? :-)

LYST TIL Å BLI SKIKKELIG FRISTA?!

Ta en titt innom denne søte bloggen: http://chopcakes.blogg.no/ eller denne nettsiden: http://kakeboksen.no.

Sinnsykt mange fine cupcakes - får vann i munnen bare av å se på! Jeg elsker å lage kaker og muffinser, men muffinsene mine blir ikke like avanserte som det der, nei..

Her er de siste jeg laget:De var til en jente vi kjenner som ble 1 år <3

Hvis jeg er heldig så vinner jeg konkurransen om nye sprøytetipper! Kanskje jeg kan få til litt mer fancy cupcakes da? :-)

Jeg og Mayah har laget kake !

I dag var det siste dagen til bestevenninna til Mayah i barnehagen. Hun skal flytte. og Mayah er så lei seg! Så da bestemte vi oss for å lage en liten overraskelse til henne; en kake! Marsipankake med blåbærkrem og vaniljefyll inni. Mayah var så utrolig stolt når hun bar kaken inn i barnehagen i dag :-)


Hele kaken hadde blitt spist opp i følge personalet  :-)


Gode venninner <3


 Elsker kaker, klarer nok ikke å velge en favoritt..men brownies er umenneskelig godt, da!!

Hva er din favorittkake? :-)

Ukens oppskrift: Californian Dream pizza

Som nevnt i et tidligere innlegg elsker jeg Californian Dream pizzaen fra Peppes Pizza. MEN de har nå sluttet å selge den, og da er det jo greit at man kan lage en som er neeeesten like god!
Here it comes:

Du trenger:

-NÅ ferdiglaget pizzabunn (jeg bruker fullkorn- og speltvarianten)
-Peppes' pizzasaus
-Raspet ost
-Kokt skinke
-Rødløk
-Pizzakrydder

Fremgangsmåte:

1. La pizzabunnen hvile 10 min på kjøkkenbenken før du ruller den ut.
2. Skjær rødløk i tynne strimler
3. Skjær den kokte skinka i fire
5. Rull ut pizzabunnen på et stekebrett, bruk papiret som følger med som underlag. Lag en liten brett på kortsidene; dette blir skorpa.


På bildet har jeg enda ikke brettet skorpene.

6. Fordel pizzasausen utover deigen. Jeg bruker ikke en hel boks per pizza, syns det blir mye.
7. Legg så mye ost du ønsker på pizzaen.
8. Fordel skinke og rødløk.
9. Krydre med pizzakrydder
10. Stek pizzaen i 10 min på varmluft 250 grader. Etter dette lar jeg den stå noen minutter på "grill" så blir den sprø!

Server med ruccolasalat og rømmedressing !! nam nam :-)


Jeg bruker også noen dråper med Tabasco Jalapeño på :-)

Kos på en hverdag :-)

Prøver å presse inn et lite blogginnlegg inn i mellom middag og lekser :-) Det ble verdens enkleste middag på barna i dag, men veldig god også: PANNEKAKER! I går hadde jeg egentlig tenkt til å lage det, så hadde laget røren klar på formiddagen..men som dere vet, så var det unntakstilstand i går! Derfor var det bare å ta røra fra i går - lett som en plett!

Senere i kveld, når barna sover, skal jeg lage "hjemmelaget" pizza til søstrene mine. De verdens søteste og snilleste tanter og fortjenere en liten takk i blandt:-) Grunnen til at jeg skriver "hjemmelaget", er at jeg bruker NÅ ferdig pizzadeig, så det er jo litt juks:P Den har nå kommet i fullkorn, og det liker jeg svært godt! (haha, apropos - digger Torsdag kveld fra Nydalen! Synd det er slutt..) Noen som har smakt Californian Dream pizzaen på Peppes??Den har skinke og ruccolasalat på. Den er vanvittig god, og den jeg skal lage i kveld er min versjon av den - nam nam!!


Fant ikke noe bilde av Californian Dream på peppes.no, så det bekrefter vel bare at de har sluttet å lage den:-( Men måtte bare hive med dette bildet! Noen som har smakt sånn pizza før? DEET er godt det! De kantene er fylt med ost, yummy!!


Har tenkt å begynne med en ny spalte; Dagens oppskrift! Den kommer hver onsdag. Skal sette meg ned og gjøre det når rakkerungene har sloknet:-) Kanskje det blir pizza? Eller nuddelretten fra i går?

Hva er din favorittpizza?

.

Søk i bloggen

Martine Rørhus

Martine Rørhus

26, Oslo

Dette er en blogg om meg og mine. Jeg er verdens heldigste mamma til Mayah(5) og Emiliano(2,5). November 2011 ble Emiliano diagnostisert med Akutt Lymfatisk Leukemi, og livet vårt tok en brå vending. I denne bloggen deler vi både gleder og bekymringer, og du er hjertelig velkommen til å følge oss videre. Takk for alle fine kommentarer, jeg må ha verdens beste lesere:) Kontakt: martine_rorhus@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails Norske blogger
bloglovin

bloglovinKategorier

Arkiv

hits